CSC-certificaten voor LafargeHolcim in Canada

Twee betoncentrales van LafargeHolcim in Burlington en Edmonton (Canada) hebben CSC-certificaten niveau brons gehaald. Het zijn volgens de Concrete Sustainability Council (CSC) de eerste buitenlandse CSC-certificaten. In Nederland ontvingen Mebin, Cementbouw, Bosch beton en VBI in april al de BetonBewust|CSC certificering.

Beton_Nieuws_LafargeHolcim_CSCLafargeHolcim in Burlington en Edmonton (Canada) haalt twee CSC-certificaten niveau brons. Foto: LafargeHolcim

Aantoonbaar verantwoord beton produceren

Beide betoncentrales kregen het CSC-certificaat niveau brons. LafargeHolcim toont hiermee aan om op een milieuvriendelijke, sociaal en economisch verantwoordelijke manier te werken. In het bijzonder werden de Canadese centrales erkend voor de verantwoorde manier van inkopen, voor het gebruik van gerecycled water en voor een aantoonbaar veiligheidsprogramma.

Pascal Casanova - van LafargeHolcim: "We zijn erg trots om de eerste betoncentrales te zijn die deze certificering in Noord-Amerika ontvangen. CSC is een systeem dat laat zien dat we verantwoord geproduceerd beton aan onze klanten leveren. Wij zien duurzaamheid als een verantwoordelijkheid. Wij raden aan dat de hele bouwsector haar rol neemt bij het verantwoord inkopen van beton."

Responsible Sourcing System

Het Responsible Sourcing System is ontwikkeld door de CSC samen met een grote groep bedrijven en branches uit de betonindustrie in samenwerking met verschillende certificeringsinstellingen. Het Responsible Sourcing System is ontworpen om transparantie te verschaffen over de milieu-, sociale en economische verantwoordelijkheid van de activiteiten van beton, cement en grondstoffen. Door het creëren van een globaal certificatiesysteem voor beton, streeft de CSC naar voortdurende verbetering in de betonsector.

Plan LafargeHolcim

In de toekomst zal LafargeHolcim streven naar meer certificaten. verantwoord ondernemen is een van de vier globale strategische pijlers van de LafargeHolcim Groep. Volgens het 2030 plan van de LafargeHolcim Sustainability Strategy zal de Groep een derde van de netto-omzet genereren uit bouwoplossingen met verbeterde duurzaamheidsprestaties tegen 2030.

Naar overzicht