Antoine van Oort

Antoine van Oort
“Beton dat gemaakt is van 100% gerecycled materiaal vraagt om goede voorbereiding en overleg met betrokkenen.”

Op de plek waar het Bernhoven ziekenhuis in Oss ooit stond, is een nieuwe woonwijk gerealiseerd. Bijzonder aspect: er is 100% gerecycled beton gebruikt waarvan de grondstoffen afkomstig zijn van de betonnen kelders van het Bernhoven ziekenhuis.

Bij twintig woningen in de eerste bouwfase door Muller Bouw BV uit Oss is 100% gerecycled beton toegepast, geleverd door BouwOort betoncentrale uit Oss. Het toepassen van beton waarvan de grondstoffen volledig afkomstig zijn van hergebruikt materiaal komt nog niet zo vaak voor, geeft directeur Antoine van Oort aan, al is het wel in opkomst. "Het gedeeltelijk vervangen van grint door betongranulaat wordt veelvuldig toegepast. Beton dat gemaakt is van 100% gerecycled materiaal vraagt om goede voorbereiding en overleg met betrokkenen." Doordat de sloopwerkzaamheden gefaseerd door fa. Gubbels uit Helvoirt zijn uitgevoerd was het mogelijk om de funderingen en kelders te hergebruiken voor deze hoogwaardige toepassing.

 

In goed overleg en samenwerking met de Grondbank NoordoostBrabant GNOB (samenwerking van Van Heel milieu en grondbank Nederland) en Brabant BreCom BV, een dochterbedrijf van Gubbels, zijn de betonnen restanten van de funderingen en kelders gebroken en afgezeefd. Daarna werd het naar onze opslag vervoerd om te worden gekeurd. Dat proces van breken en zeven dient separaat en nauwkeurig te gebeuren om verontreiniging te voorkomen. 

 

Meer informatie over dit project

Alle quotes