Kees Geldof

Kees Geldof
“Beton uit stoepen, wegen en gebouwen willen we hergebruiken in nieuw beton en dat vermindert de CO2-uitstoot.”

Met regionale aannemers, slopers en betonproducenten heeft de gemeente Utrecht het convenant ‘Beton in een circulaire economie’ getekend. Hiermee beloven de partijen beton anders te produceren en vaker te hergebruiken, zodat de CO2-uitstoot ervan vermindert.

 

Samen met deze bedrijven gaat de gemeente Utrecht beton duurzamer inkopen. Daarnaast scheiden ze bij sloopprojecten het materiaal beter om het later te hergebruiken. “Utrecht geldt als snelst groeiende stad van Nederland, waarin de komende jaren veel gebouwd wordt”, vertelt wethouder Kees Geldof van openbare ruimte. “Beton uit stoepen, wegen en gebouwen willen we hergebruiken in nieuw beton. Zo besparen we op cement en op de winning van zand en grind en dat vermindert de CO2-uitstoot. De doelstelling is om 30% aan CO2-reductie te bereiken in 2020.”

 

100% hergebruik in 2020

De partijen onder het convenant hebben als doel om de betonketen te sluiten. Ze streven naar 100% hergebruik van vrijkomende grondstoffen en naar toepassing van minimaal 30% hergebruikt beton in nieuw beton in 2020.

Alle quotes